Το 1ο ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς συμμετείχε στο διαγωνισμό Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες 2022-23, και πήρε την 3η θέση στην κατηγορία ιστοσελίδα/blog.
Το σχολείο μας σε σύμπραξη με το Λύκειο Ακρόπολης στη Λεμεσό δημιούργησε την ιστοσελίδα Πατριδογνωσία.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει σκοπό να γνωρίσουμε βαθύτερα τη γλώσσα, την ιστορία/μυθολογία, τον λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση της Κύπρου και της Ελλάδας (περιοχή Λιβαδειάς και ευρύτερης Στερεάς Ελλάδας) και να αναζητήσουμε τους κοινούς συνδετικούς μας δεσμούς. Μια από τις ενότητες, με τις οποίες ασχοληθήκαμε είναι η Κατεχόμενη Γη της Κύπρου, τα όμορφα μέρη του κατεχόμενου και αλησμόνητου τόπου μας, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν έντονα την τούρκικη εισβολή και τις συνέπειές της. Μαρτυρίες που εκφράζουν την αγωνία και τον πόνο που πέρασαν οι συμπατριώτες μας, την αποφράδα εκείνη μέρα. Ελπίδα όλων, η ειρηνική επιστροφή στη γη, που τους γέννησε και τους ανήκει…
Οι μαθητές των δύο σχολείων έγραψαν άρθρα, δημιούργησαν podcasts παιχνίδια σε μορφή quiz/QR, βίντεο, κ.α. με την επίβλεψη των καθηγητών τους. 18 μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς και 15 μαθητές του Λυκείου Ακρόπολης πήραν μέρος. Μέσα από αυτή τη συνεργασία καταφέραμε:
– να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να συνδημιουργήσουν οι μαθητές/τριες από τις 2 σχολικές μονάδες,
– να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες από την Λεμεσό την Λιβαδειά και αντίστροφα,
– να εκφραστούν δημιουργικά οι μαθητές/τριες ως προς τον Ελληνισμό.

Τα ονόματα των μαθητών του 1ο ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς που πήραν μέρος στο διαγωνισμό είναι:
Αργυρώ Βελαώρα Α1, Ισμήνη Βελαώρα, Μάγδα Καραμπογιά, Επαμεινώνδας Κώτσου, Νικόλαος Καραμπόγιας Ιωάννα Καφρίτσα Α2, Γεώργιος Μπουζάς, Χριστίνα Νικολάου, Μαρία Μακρή, Ελευθερία Μπαχλαβά Α3, Γεωργία Πέτσα, Ελένη Σιαμανδούρα, Σωτηρία Παπιώτη Α4, Φωτεινή Δελίκου Β1, Μαριάννα Παπαθανασίου, Αθανάσιος Παντίσκας, Αικατερίνη Πέτσα, Χριστιάνα Πέτσα Β3.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για την ιστοσελίδα και το διαγωνισμό είναι η κ. Καρούζου και συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί ο κ. Βελούδιος Ιωάννης και η κ. Λάμπρου Κωνσταντίνα.
Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: http://bit.ly/patridognwsia

Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού:
Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες…